Misyon
Şuhut Meslek Yüksekokulunun vizyonu doğrultusunda;
1- Hem akademik hem de idari personeliyle hür ve bilimsel düşünce gücüyle geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı; sadece bedenen değil, aynı zamanda zihnen ve ahlâken sağlıklı olarak gelişmiş, ilgi ve yeteneklerini yurdun kalkınması yönünde kullanabilen; kendi geçim ve mutluluğunu sağlayacak bir mesleğin bilgi, beceri, davranış ve kültürüne sahip olacak bireyler yetiştirmeyi;
2- Çağdaş eğitim öğretim ilkeleri çerçevesinde paydaşların gereksinimlerini gözeterek eğitim-öğretim hizmeti sunmak, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapmak, topluma ve tüm insanlığa hizmet etmeyi;
3- Verdiği mezunlarıyla sadece Afyon ve çevresindeki nitelikli ara eleman ihtiyacını değil, aynı zamanda Türkiye genelindeki nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamayı;
4- Sahip olduğu bilgi ve donanımı ile hem teknik hem de sosyal açıdan Şuhut ilçesinin gelişimine katkıda bulunmayı ana amaç edinmiştir.
Vizyon
Ülkemizin her yönüyle üstün akademik standartlara sahip, saygın ve tercih edilebilir Meslek Yüksekokullardan birisi olmak, öğrencilerimize ülke sorunları karşısında duyarlı, yetenekleriyle içinde bulunduğu toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilen, öğrendiklerini ülke ve dünya koşullarına ve teknolojiye ayak uydurabilen bir meslek yüksekokulu olmak, modern fiziki yapılanması, eksiksiz teknik altyapısı ve yetkin idari ve akademisyen kadrosu ile eğitim öğretimde toplam kaliteyi yakalamaktır.
2025 HEDEFLERİ
1- Güncel teknolojiyi takip etmek amacıyla öğrencilerimize yönelik uygulamalı yapay zeka atölyelerinin düzenlenmesi. (H.1.4.)
- Öğr. Gör. Mehmet Akif Ağtaş tarafından “Tasarım ve Ofis Programlarında Üretken Yapay Zeka” konulu atölyeler düzenlenmesi. Aynı zamanda farklı kurumlardan ve uzmanlardan destek alınarak farklı zamanlarda tüm öğrencilerimize yönelik Üretken Yapay Zeka atölyelerinin düzenlenmesi.
2- Mesleki gelişime yönelik online eğitimler ile öğrencilerimize sertifikalar kazandırılması. (H.1.4.)
- BTK Akademi, Ytnk.tv gibi platformların öğrencilerimize tanıtılması ve bu platformların bünyesinde bulunan çevrimiçi eğitimlere katılımın teşvik edilmesi.
- Alınacak eğitimler ile öğrencilerimize toplamda en az 200 sertifika kazandırılması.
3- Paydaşlarımız iş birliği ile genel ve alana yönelik konferans ve seminerler düzenlenmesi. (H.1.4.)
- Şuhut İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği ile Gıda Teknolojisi Bölümü ile Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü öğrencilerimize eğitimler ve teknik geziler düzenlenmesi.
- Paydaş kurumumuz Gençlik ve Spor Bakanlığı Şuhut Gençlik Merkezi iş birliği ile kariyer konferansları, spor aktiviteleri, atölyeler, sergiler ve gönüllülük çalışmaları gibi etkinliklerin düzenlenmesi.
4- Üniversitemiz Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi kapsamında eğitimler düzenlenmesi. (H.1.4.)
Üniversitemiz Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesinde;
- Öğr. Gör. Mehmet Akif Ağtaş eğitmenliğinde Yapay Zeka Destekli Grafik Tasarım ile Video Düzenleme kurslarının açılması.
5- Şuhut Kaymakamlığı ve Şuhut Belediyesi ile protokol yapılması. (H.3.1.)
- Protokol kapsamında Şuhut Milli Eğitim Müdürlüğü, Şuhut İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Şuhut Gençlik Merkezi ile eğitim, akademik etkinlikler gibi konularda iş birliği yapılması.
- Sosyal ve sportif alanların kullanımı, laborant ve veteriner sağlık bölümü dersleri bünyesinde ilgili alanların kullanımı.
6- Toplumsal Katkı Faaliyetleri kapsamında toplum sağlığı temalı proje paydaşlığı. (H.3.1.)
- AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi tarafından verilen çocuklara yönelik diş sağlığı farkındalık eğitimlerine paydaş olarak katılım sağlanarak kullanılan mevcut animasyon çalışmasının okulumuz reklamcılık bölümü tarafından yapay zeka desteği ile okulumuz Reklamcılık Bölümü tarafından geliştirilmesi.
7- Toplumsal Katkı Faaliyetleri kapsamında farkındalık eğitimleri. (H.3.1.)
- AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi tarafından verilen çocuklara yönelik diş sağlığı farkındalık eğitimlerine paydaş olarak katılım sağlanarak kullanılan mevcut animasyon çalışmasının okulumuz reklamcılık bölümü tarafından yapay zeka desteği ile okulumuz Reklamcılık Bölümü tarafından geliştirilmesi.
- Meslek yüksekokulumuz öğretim üyeleri tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gençlik Merkezleri, Kadın Kültür Evi ve diğer paydaş kurumlar ile iş birliği yapılarak Gıda Hijyeni, Gıda Güvenliği, Hayvan Hakları, Girişimcilik, Turizm, Yapay Zeka konularında konferans ve seminerler düzenlenmesi.
8- Bölgenin Öncelikli Alanlarına Yönelik Projeleri Destekleme Çalışmaları (H.2.2.)
- İngiltere Atçılık Federasyonu iş birliği ile federasyon üyesi veteriner hekimlerin ilimiz ve ilçemizde konferanslar vermesi ve incemelerde bulunması.
- AB Sivil Düşün Programı Yangın Dumanı Hayvanlara da Zarar Verir Projesi kapsamında Proje Koordinatörü Prof. Dr. Halil Selçuk Biricik tarafından konferans verilmesi ve Öğr. Gör. Mehmet Akif Ağtaş tarafından konuya uygun temalı hazırlanacak afiş çalışmalarının sergi ile sunulması.
- Şuhut İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği ile Osmanlı Dönemi Padişah Fermanlarında Hayvan Hakları Konferansı’nın Prof. Dr. Halil Selçuk Biricik tarafından verilmesi ve konuya uygun temalı hazırlanacak yapay zeka destekli görsel eserlerin sergi ile sunulması.
9- : Üniversitenin uluslararası tanınırlığını artırmak ve bilinirliği güçlendirmek amacıyla İngiltere Atçılık Federasyonu ve Sofya Veteriner Fakültesi iş birliği (H.1.3.)
- İngiltere Atçılık Federasyonu iş birliği ile federasyon üyesi veteriner hekimlerin ziyareti kapsamında farklı etkinliklerde yer alması.
- Sofya Veteriner Fakültesi iş birliği ile sergi, ziyaret ve konferans çalışmalarının planlanması.
Afyon Kocatepe Üniversitesi 2024-2028 Stratejik Planı‘ndaki ilgili hedefi göstermektedir.
HEDEFLERE YÖNELİK RİSKLER
Geçmiş Yıllara Ait Hedeflerin Gerçekleşme Sonuçları
2024 Hedefleri
2023 Hedefleri
2022 Hedefleri |